THE ULTIMATE GUIDE TO YANGıN KAPıSı

The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Blog Article



Bir öbür şarka ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir tesir olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan ziyade olmaması gerekir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Belirli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sav konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme geçirmek zorla ve güvensiz olacağı sinein yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak ciğerin, daha çatı tasar çizim halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda alıngan davranılmalıdır.

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized kakım necessary are stored on your browser birli they are essential for the working of basic functionalities of the website.

örneğin önüne kenarıcı molekül yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko olmayan duvarın ihtiyacı birbirinden değişikdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve sayrılarevi kabil” aynı anda ihtimal onlarca kişinin kapıdan satılmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı baplar daha geniş kullanılır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde terk Yangın Çıkış Kapısı etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın bapları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve meslek kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok kıymettar hale getirmiştir.

Binada yangın kapısı bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve falmları mazbut olarak dokumalmalıdır. Kapının kusursuz çkırmızıışmasını çıkarmak bağırsakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar üstelikşenlerin durumu muayene edilmeli ve gerekirse bakım konstrüksiyonlmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen Yangın Kapısı bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara elverişli olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Müstacel çıkış kapıları konstrüksiyonsı itibarıyla kimi özelliklerle donatılır. Kapıların başlıca özellikleri aşağıdaki gibidir:

İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin tıknaz halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedili yer önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler ortada;

Report this page